Над 100 чуждестранни студенти са блокирани в общежитието на Американския университет в Благоевград

- Advertisement -

Над 100 чуждестранни студенти  са  блокирани в общежитието на Американския университет в Благоевград. Ръководството търси вариант  да се приберат по родните си  места при гарантирани мерки за сигурност.

Заради пандемията  от Covid-19 Американският университет  премина в онлайн форма на обучение още миналата седмица и така ще бъде до края на семестъра.

Българските студенти учат от домовете си. Повечето от чужденците не са се прибрали след ваканцията. Обсъжда се възможността тези, които са  в кампуса също да  заминат по родните си места, каза оперативният директор Тодор Тодоров:

„В момента са малко над 100 нашите чуждестранни студенти, които са все още в университета ни. Препоръчали сме на всички в най-къс срок да си направят планове за пътуване, да се върнат по родните си места“.

Тези, които с от най-рисковите държави,  остават тук, каза още Тодоров:

„Не можем примерно студенти, които са от Италия, да ги насочим да се приберат в Италия или такива, които са от Иран да ги изпратим обратно към Иран.

Така, че осигуряваме напълно към момента сигурни условия – хигиената ни е на изключително високо ниво, и продължаваме, дори и в момента, да обсъждаме с ръководството на университета как да процедирамe“.

Около хиляда са студентите в Американския университет.  По-голямата част от администрацията работи дистанционно.

Прегледана: 2663

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече