43-ма са заразените с коронавирус у нас

- Advertisement -

Установени са два нови случая на заразени с коронавирус у нас. Това съобщи председателят на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Новите случаи са в София и Плевен.

Така общият брой на заразените с коронавирус у нас е 43, от които два с фатален край. Пациените, които са под болнично лечение, са в стабилно състояние. С особено внимание се следи случаят в „Пирогов“, защото става въпрос за възрастен пациент с едностранна пневномия и инсулт като придружващо заболяване. За момента не се налага интубация.

Малко по-късно се появи информация за първа положителна проба във Варна, но се по данни на bTV все още се чака потвърждение. Пробата е на 47-годишен мъж завърнал се от Бергамо, Италия. Преди това е бил и в Барселона. Мъжът се е почувствал зле и е потърсил лекарска помощ. В момента е изолиран в Инфекциозната клиника. Установяват се контактните с него лица.

Щабът предлага на МС възможно най-твърдите мерки срещу COVID-19

Засилва се контролът по границите ни, разширява се броят на лицата, които подлежат на задължителна карантина – като каъм тях се добавят и пристигащите от Испания. Такива мерки ще се приемат и за други държави, защото вече трудно може да се определи коя страна е рискова и коя – не. Има пълна мобилизация на „Гранична полиция“ и се въвеждат още по-строги и ограничаващи мерки за всички пристигащи у нас.

Всички служители по границите ще съдействат за вярно и четливо изписвне на всички данни на пристигащите, защото последното се оказва проблем при издирването на тези лица.

Прегледана: 2204

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече