Гешев нажежи обстановката: Трябва да се въведе почти военно положение

- Advertisement -

Колкото и крайно да звучи, трябва да преминем в режим почти на военно положение. С организиране на държавата за самозадоволяване и произвеждане на всички стоки от първа необходимост. Това обяви главният прокурор Иван Гешев на заседанието на правна комисия, на което се разглежда законът за извънредното положение, предаде репортер на TOPNOVINI.BG.

„Трябва да се вземат много по- радикални мерки за предотвратяване на сценарии, които вече виждаме в цяла Европа“, подчерта Гешев и призова за радикални решения, колкото и крайни да изглеждат в момента.

„Щети ще има, но залогът не е икономиката. 3 дни слушам икономиката, икономиката, икономиката. Какво е икономиката без хората- без родителите ни, бащите, дядовците, бабите? За кого е тази икономика, ако не за хората?“, попита главният прокурор.

„Може би бяхме едни от първите в Европа, които обявиха извънредно положение. След това почти цяла Европа последва България, включително и САЩ“, посочи Иван Гешев. „Проблем се решава, когато е в началото- практиката ме е научила. Когато стигне до краен стадий, много често проблемът става нерешим“, каза още той.

„Крайно наложително е Банско да бъде поставено под карантина. Казвам го съвсем отговорно“, подчерта Гешев и допълни, че в случая не ни трябват допълнителни проблеми.

„С риск да бъда интерпретиран неправилно- сега е моментът да се разбере дали в България има държавници и искат да се грижат за хората, които са ги избрали, или които се занимават с дребни политически игрички и политиканстване“, заяви главният прокурор. „Може да прозвучи малко назидателно, но може да се окаже, че ако мислим за политически избори, няма да има кой да ни избира и кого да избират“, каза още Иван Гешев.

Прегледана: 2490

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече