Бъдете внимателни: Откриха нови симптоми на коронавируса

- Advertisement -

Професор Хендрик Щреек, ръководител на Института по вирусология към Университетската клиника в Бон, е открил нови симптоми на заразата с Covid-19, съобщи Deutsche Welle.

Става дума за няколкодневна загуба на обоняние и вкус – те са установени при 2/3 от заразените. Засега обаче не може да се каже със сигурност кога точно се проявяват тези симптоми. „Предполагаме, че в по-напреднала фаза на заболяването“, казва проф. Щреек в интервю за ФАЦ.

Вирусологът разказва, че една заразена майка дори не можела да усети миризмата от пълните памперси на бебето си, за други – храната била напълно безвкусна. Освен това при 30% от заболелите е констатирано разстройство – а това е по-често, отколкото се смяташе досега.

До този момент беше установени, че най-честите симптоми на Covid-19 са кашлица и висока температура. Понякога болните се оплакват от болки в гърлото, главоболие, задух, болки в крайниците и отмалялост.

Междувременно актуални проучвания от Китай са установили, че децата се заразяват точно толкова често, колкото и възрастните, но развиват само леки или дори никакви симптоми. При 91% от пациентите заболяването преминава само с леки или умерени симптоми, със суха кашлица и евентуално по-висока температура, посочва пред ФАЦ проф. Щреек, базирайки се на последните данни от анализи, направени в китайския град Шънджън.

Прегледана: 2350

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече