Четирима нарушили карантината отиват на съд

- Advertisement -

Проверките за спазване на карантината продължават. Днес служителите на реда са установили четирима души, които са били поставени под карантина, но са я нарушили. Три от случаите са на територията на РУ – Нови пазар, другият е установен от полицейски служители от РУ – Шумен.

Регистрирани са заявителски материали за извършени престъпления по чл. 355 ал. 2 от НК. Материалите са докладвани на компетентната прокуратураЗаконът предвижда до 5 години затвор и глоба от 10 000 до 50 000 лева за нарушаване на карантината по време на епидемия със смъртни случаи.

От полицията напомнят, че карантинният период, поставен на хора, завърнали се от рискови страни, трябва да се спазва. Не трябва да се напуска обитаваното от лицето жилище, независимо, че няма симптоматика и се чувства добре. Полицията призовава  гражданите да бъдат изключително отговорни и да спазват указанията и инструкциите на здравните власти, като отново напомня, че неспазването на наложената карантина е престъпление и гражданите носят наказателна отговорност.

Прегледана: 2369

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече