18-годишен доброволец в „Пирогов“: Нямам пари, но имам сърце

- Advertisement -

Младежът идва от сиропиталище

Единадесетокласникът Кирил Балдев е сред доброволците в болница „Пирогов“ в София, предаде репортер на onlinemedia.bg. Младежът е познат с поредицата си от благотворителни акции в полза на хора в неравностойно положение, набиране на книги за селски библиотеки и кампании за почистване на столицата.

В днешната обстановка на пандемия, Кирил е един от доброволците към столичната болница УМБАЛСМ „Н.Й Пирогов“. Вече трити ден той работи като доброволец в лечебното заведение, след като е преминал през инструктаж за безопасност.

„Искам да кажа, че е страхотно да помагаш и като се прибереш да знаеш, че денят ти е бил ползотворен. Да съм полезен на хората е моя мисия и с удоволствие реших да се включа в кампанията. Младите хора в такива моменти трябва да са обединени, да помагат. Реших да оползотворя свободното си време с нещо полезно за околните. Аз нямам пари, но това не ми пречи да дам всичко от себе си за да съм полезен на обществото“, каза Балдев.

Той се е записал и като доброволец и към Столична община и ВМА.

Момчето е прекарало голяма част от живота си в сиропиталище, но никога не се е изживявал като жертва. Отдаден е изцяло на обществените каузи.

Прегледана: 2232

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече