Бум на пандизчии – мераклии да се покръстят в затвора в Пазарджик

- Advertisement -

Встъпването в дверите на Християнството е надежда за опрощение на греховете им

През последните няколко години се наблюдава бум на мераклии сред рецидивистите в пазарджишкия затвор да бъдат кръстени в православната вяра, научи onlinemedia.bg.

Заслуга за това има зачисления към пандиза свещеник, който черкува три пъти седмично в параклиса на затвора. Отецът споделя, че все повече са тези от затворниците, които търсят Бог за спасения. Пътят към него обаче преминава през Светото Кръщение, за което те дават мило и драго. 

Църковният ритуал по покръстването се извършва лично от Архиерейския наместник на Пазарджишка духовна околия епископ Яков.

Свещеникът към затвора е на мнение, че престоят на рецидивистите там наистина отключва нравствен катарзис и голяма част от тях решават да приемат християнството. Има и такива, които прибягват до тази стъпка от скука, с надежда да изживеят разнообразие.

Службите в параклиса също се радват на посещаемост. За Великден се подготвя празнична тематична програма. Пандизчиите всяка година боядисват и яйца, а трапезата на Възкресение също е празнична.

Прегледана: 2847

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече