Списание „Forbes“ класира 22-годишен сред 30-те най-успешни предприемачи в България

- Advertisement -

На 22 години панагюрецът Васил Ралчев развива 4 бизнеса

Младият предприемач Васил Ралчев влезе в престижната класация на списание “Forbes”  – „30 под 30“, която представя 30-те най-успешни и вдъхновяващи предприемачи в България под 30 години, научи onlinemedia.bg. Той е сред единиците, които не са от София, Пловдив, Варна или Бургас. Васко е от Панагюрище и на всички споделя, че иска да успее точно тук, в родния си град.

Питат ме дали съм луд, че се върнах в България. Отговарям им, че трябваше да съм луд, за да не се върна!“ – така започна презентацията си 22-годишното момче от Панагюрище на семинар за социално-икономическото развитие на региона и перспективите пред младите хора. Беше през месец юли тази година. Представи се като „Васко от Панагюрище“.

Младежът е завършил висшето си образование по агробизнес мениджмънт в Университета в Рединг в Англия. А у дома се е завърнал, за да развива семейното биоземеделие. Но само като начало, както сподели.

На 22 години Васил Ралчев развива 4 бизнеса: „Не бъди посредствен“ ООД, „Ина Трейд“ ООД и „Предприемчив“ ЕООД и бранда “Inaessentials”.

Първият бизнес проект на Васил Ралчев няма нищо общо със земеделието. Това е добилият популярност сайт „Не Бъди Посредствен“, който той стартира още докато е студент в Англия. Брандът вече има над 130 000 последователи в различните социални мрежи, а част от видеата за личностно развитие стават истински хитове.

Следващата стъпка е мотивационната му книга  „Пет стъпки към по-добър живот“, която е написана в съавторство с друг младеж – Георги Димитров. Книгата е сред най-продаваните заглавия на „Фабрика за книги“ и с повече от 7000 продадени копия за 2019 се превръща в най-продаваната книга за личностно развитие в България през 2019, написана от български автор.

През тази година Васил поставя началото на още нов бранд  – Inaessentials. Споделя, че само година след стартирането на сайта за онлайн продажби на етерични масла и био продукти вече има над 20 000 клиенти и повече от половин милион оборот. Този бизнес той движи изцяло то тук, от Панагюрище! Отделно с фирмата си „Ина Трейд“ ООД продава на едро, като реализира в чужбина розовото и лавандулово масло, произвеждано в Панагюрище.

Прегледана: 3797

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече