Моргата в Чикаго търси склад за телата на умрелите от коронавирус

- Advertisement -

Моргата в окръг Каунти търси склад за телата на починалите от COVID-19.

Първо хладилен камион беше откаран на паркинга пред моргата, който трябва да натовари телата на 30 починали от усложнения от коронавирус.

Сега окръг Каунти търси да наеме склад с охлаждане с капацитет 1000 тела.

“Искаме да бъдем готови за всякакъв брой починали”, заяви патоанатомът др. Пони Арункумар. “При над 200 случая, мисля, че с отделно място е по-лесно да се работи и по-уважително.”

Във вторник броят на починалите в окръга достигна 71 души. Прогнозата за щата Илинойс показва, че смъртните случаи могат да достигнат до 88 на ден до средата на април, според Института за здравни показатели и оценка на Университета във Вашингтон.

Ако смъртните случаи се увеличат, както се очаква, Арункумар заяви, че иска отделно място, където телата на починалите могат да бъдат съхранявани докато бъдат предадени на семействата за погребение. Може да има случаи, при които семействата са под карантина и няма да могат да приберат починалите си близки веднага от моргата, уточни тя.

Засега от моргата следват протокол, при който използват хладилен камион, който не е влизал в употреба от 10 години насам. За последно хладилни кмаиони за съхранение на тела на починали са използвани в Чикаго през 1995 година, когато изключително горещо време отнема живота на над 700 души в рамките на пет дни.

През обикновени дни в моргата се съхраняват между 15 и 25 тела. По време на пандемията тези числа са се удвоили.

Не всички тела на починали от усложнения след коронавирус са изпращани в моргата и подлежат на аутопсия, обясни др Сали Аикен, президент на Националната асоциация на патоанатомите.

Случаите, при които някой е починал у дома или на друго място, изискват разследващите да определят дали е имал скорошни грипоподобни или респираторни симптоми, история на пътуванията му и дали е бил в контакт с някой, който има симптоми или е изложен на риск.

Всички аутопсии се провеждат в помещението за инфекциозни заболявания, което използва отделна вентилационна система. Само един патолог и един техник са назначени да работят върху тялото. Може да присъства и фотограф. Всички носят маска N-95, очила или щит за лице, покритие за коса, непромокаема престилка за цялото тяло и калцуни за обувки.

„Искаме да намалим излагането на персонала“, каза Арункумар, като се позова на неубедителни доказателства за това как труповете могат да предават вируса.

„За момента ние просто приемаме, че тялото е заразно и трябва да вземем необходимите предпазни мерки, за да намалим експозицията.“

По време на аутопсията изследващите правят назофарингеален тампон, който включва поставяне на памучен тампон през носа и в горната част на гърлото. В някои случаи се провежда рентгеново и КТ сканиране.

Ако се налага извършване на хирургични операции, персоналът трябва да спазва специални предпазни мерки.

Към вторник два възможни случая, свързани с коронавирус, остават висящи след аутопсии, включително случаят с бебе от Чикаго, за което служители на общественото здравеопазване казват, че е имало COVID-19 и е починало миналата седмица.

Патоанатомите са изпратили допълнителни проби от 9-месечното дете на Центрове за контрол и превенция на заболяванията. Също така се изследват белодробните тъкани, рутинните бактериални култури, вирусни култури и тест за коронавирус.

Прегледана: 2596

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече