И в Панагюрище въвеждат вечерен час заради неспазване на карантина

- Advertisement -

Около 10% от поставените под задължителна карантина в община Панагюрище не я спазват, научи onlinemedia.bg. Това накара кметът на средногорската община Никола Белишки да последва примера на някои свои колеги от страната и да въведе вечерен час.

Наложеното ограничение влиза в сила от днес. В града  няма заразен с коронавирус, но проблем за местната власт  има със завърналите се от чужбина, от рискови държави с коронавирус.

Има и друг проблем, че някои  от завръщащите се от чужбина нямат личен лекар и няма кой да  следи състоянието им. Това са и мотивите в Панагюрище да се въведе вечерен час. 

От днес във възрожденския град се  забранява излизането на улиците на лица до  18-годишна възраст от 20.00 часа до 6.00 часа, като изключение се допуска по здравословни причини. За хората над 18 години вечерният час е от 21.00 часа до 6.00 часа, а изключения се допускат за тези, които работят, или по здравословни причини.  Забранен е и достъпът до детски и спортни площадки, до дворните пространства на детски градини и училища, и спортните бази. Прекратява се и използването на вендинг машини за продажбата на кафе, безалкохолни напитки и продукти.

Прегледана: 1582

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече