Пещерци в отворено писмо: Пазарджиклии да освободят незабавно вилите си на „Св. Константин“

- Advertisement -

Жители на родопския град Пещера излязоха с отворено писмо до съседите си пазарджиклии във връзка с настанените пациенти с Covid-19 в Болницата в Пазарджик, видя onlinemedia.bg. Повод за гневното писмо станаха публични коментари на пазарджиклии, в които те призовават град Пещера да бъде затворен, тъй като там има заразени от коронавирус.

Притеснението им е, че заразата ще стигне и до Пазарджик, първо, защото заразените са настанени в пазарджишката болница, където е единственото инфекциозно отделение в областта и втора двата града са само на 23 км. Пещерци обаче избухнаха в отпор:

Уважаеми Господа и Госпожи, крайно неприятно и отвратително е да четем коментари в Пазарджишките групи от „пазарджиклии „, които призовават да се затвори Пещера, да сме си държали болните от COVID 19 в Пещера, щял да пламне Пазарджик от нас, нямали ли сме болница и куп всевъзможни простотии. В тоя ред на мисли и с оглед на тяхната безопасност призовавам всички пазарджиклии незабавно да освободят вилите си на Свети Константин, щото може да ги заразим. Да бъдат така любезни да не търчат в болница Здраве в Пазарджик, щото е на пещерец и много от лекарския персонал са пещерци, та да не вземат да се заразят, да спрат да ходят и в Хигия, щото има акушерки от Пещера, ще вземат да пламнат. Да спрат да пътуват и с автобуси, щото шефа на автогарата е пещерец, да не ходят и в РУО Пазарджик щото и там работят пещерци, за НАП да не говорим…. А най-добре е да спрат да пишат идиотизми, щото болницата е областна и болните не щъкат на собствен ход до нея, транспортират ги с линейки!“, се казва в публикация на пещерката Златка Цвеева във фейсбук.

Тя напомня, че никой не е застрахован и заразата може да пламне във всяко едно населено място.

Припомняме, че досега в Пещера са заразени девет души. Те са настанени в Областната болница в Пазарджик.  Депутатката от ГЕРБ Даниела Малешкова също даде положителна жителна проба за коронавирус. Тя е жител на град Септември. Така общият брой на инфектираните  в област Пазарджик е 10 души. 72-годишен мъж от Пещера е починал от коронавирус миналата нощ.

Прегледана: 1836

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече