Дезинфектират щателно всички църкви преди Цветница

- Advertisement -

Всички православни храмове в страната ще бъдат щателно дезинфектирани преди Цветница и Великден, научи onlinemedia.bg. Ще бъдат раздадени и лични предпазни средства на работещите в църквите – ръкавици, маски и дезинфектанти.

Свещеници ще създадат пропускателен режим, за да се избегне струпването на хора. Гражданите трябва да знаят, че в църквите ще се влиза само със защитна маска и ръкавици. Миряните няма да целуват иконите, а само ще се покланят пред тях. Ще се вземат и допълнителни предпазни мерки – молитвената икона, свещниците, свещите, както и върбовите клонки ще бъдат изнесени извън храмовете.

Миряните трябва да спазват и дистанция от по 2 метра.

Светият Синод благослови и подкрепи напълно усилията на държавните институции, насочени към запазване на живота и здравето на българския народ. Всички храмове обаче остават отворени и в тях ще се извършват богослужения.

Патриарх Неофит изрази своята надежда, че с Божия помощ и с общи усилия кризата ще бъде бързо преодоляна и съвсем скоро ще се завърнем към ежедневния си начин на живот в молитва към Бога, в храма, и с духовна радост ще посрещнем Възкресение Христово.

Прегледана: 1608

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече