Заразена с коронавирус жена вися часове редом с пациенти пред Спешното

- Advertisement -

Потвърден е положителен резултат за COVID-19 на 50-годишна жена от пазарджишкото село  Сарая, завърнала се от Англия, съобщиха от РЗИ-Пазарджик. Пациентката се намира в Инфекциозно отделение на МБАЛ Пазарджик, в стабилно състояние.

Това е втори източник на заболяването, след Пещера, където вече има регистрирани над 10 заразени, част от които – излекувани. Информацията хвърли в истински потрес жителите на пазарджишкото село, тъй като много от тях вече бяха научили, че въпросната жена се е прибрала още в петък сутринта в родната си къща.

След само два часа престой у дома обаче тя се почувствала зле, тъй като е пропуснала задължителната си доза инсулин и накарала съпруга ​си да я закара до болницата в Пазарджик. Щом медиците научили, че пациентката им се завръща от чужбина, веднага я поставили под болнично наблюдение и направили необходимите изследвания. След тях била установена заразата й с COVID-19.

Заразената престояла с часове там редом с медици и пациенти, докато й бъдат направени изследванията, и чак накрая се сетила да каже, че идва от Англия.

Към момента жената действително е в стабилно състояние, без характерната за кошмарното заболяване симптоматика, споделиха най-близките й. Логично, всички те ​- мъжът й, синът и снахата, както и внучето, са поставени под карантина.

Прегледана: 1446

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече