Призраци стряскат нарушители на карантината в Индонезия

- Advertisement -

Жителите на едно от селата на остров Ява в Индонезия напоследък често са посещавани от духове. Мистериозни бели фигури изплуват от мрака и плашат минувачите по улиците, пише Профит.бг.

Те обаче не са същества от отвъдното, а служители на местните власти, които са наети, за да стряскат нарушителите на карантината, наложена за ограничаване на разпространението на коронавируса в страната.

„Искахме да сме различни и да предприемем алтернативен подход към хората, които не спазват ограничителните мерки. Призраците са доста страшнички и се надяваме, че ще имат ефект“, казва Анджар Панканингтяс, който ръководи едно от младежките движения на острова.Той и неговите сподвижници работят съвместно с полицията и „промотират“ активно социалното дистанциране по улиците на селото.

С първоначалната си поява обаче „плашещите“ същества всъщност постигнали обратния ефект. Вместо да накарат хората да се приберат вкъщи, те изкарали много от тях на улицата, тъй като всички искали да видят необичайните посетители.

Впоследствие организаторите сменили тактиката и сега извърват „изненадващи“ патрули в нощните часове, които зосега имат по-добър ефект.

Президентът на Индонезия Джоко Уидодо засега се въздържа от налагането на пълна карантина. Вместо това той разчита на методите на убеждението, призовавайки гражданите да спазват социална дистанция и да поддържат добра хигиена. Но въпреки това смъртността от COVID-19 в страната е най-високата след Китай в сравнение с останалите държави от региона на Югоизточна Азия. Заразените са над 4200, а смъртните случаи са 373.

Прегледана: 2709

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече