Засилва се полицейското присъствие пред храмовете по Великден

- Advertisement -

В страната се въвеждат засилени мерки по време на Великденските празници, съобщиха на брифинг от ръководството на МВР, предава Onlinemedia.bg.

През почивните дни от утре до Великден излизането от областните градове ще става само по изключително уважителни причини. Целта е да се предотврати пътуването по родните места и семейните събирания, които увеличават риска от разпространението на COVID-19.

Полицията ще постави и засилена охрана пред най-големите храмове по време на празниците, за да не се допусне струпване на хора и да се следи за стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

„Понеже са четири почивни дни, повечето предприятия не работят и основанието за напускане на областните градове заради отиване на работа ще отпадне“, обясни главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Той обяви, че са засечени много случаи на измами при излизането от големите градове.

От направените проверки на 9312 декларации, оставени на полицаите на КПП-тата,  станало ясно, че над 641 души, които твърдят, че отиват на работа, всъщност нямали трудови договори. Над 80 пък са се оказали безработни и регистрирани в бюрата по труда.

Полицаите не са там за подигравка. Ние не лъжем системата, лъжем себе си и своите близки. Пътуваме и се заразяваме. Да не рискуваме здравето и живота заради една софра“, възмути се главният секретар на МВР. „Когато сме живи и здрави, всеки ден е празник. ще има време да видим нашите близки и роднини“, ковентира Иванов.

Ще продължат да действат и въведените пропускателни пунктове в столичните квартали „Факултета“ и „Филиповци.

Прегледана: 1568

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече