С 50 смарт гривни следат дали инфектирани софиянци спазват карантината

- Advertisement -

Дарение от 50 смарт гривни Comarch, предназначени за хора под домашна карантина, получи председателят на Българския Червен кръст. Благотворителнатпратка бе връчена от управителя на българска частна фирма Людмила Зафирова, в присъствието на посланика на Република Полша Н. Пр. Мачей Шимански, съобщават от БЧК.

Гривните ще подпомогнат работата на отговорните институции във всекидневните им усилия за ограничаване разпространението на коронавируса. Те ще позволят да се намали честотата на посещения за проверка от страна на служителите на реда при карантинирани в домашни условия  лица, както и ще намалят риска от заразяване от хора с доказана коронавирус инфекция.  Вграден GPS модул ще алармира в случай на нарушаване на карантината, а функцията за гласово повикване ще улесни ползвателите за бърз контакт при необходимост от медицинска помощ или връзка с отговорните службите.

Мобилeн оператор вече предостави безвъзмездно и 50 СИМ карти за срок от 6 месеца, чрез които да се извършва комуникацията с устройствата.

Направеното дарение е предназначено за РЗИ-София, във връзка с изпълняван пилотен проект, чиято цел е при модифициране на гривните да се отчита здравният статус на гражданите по време на извънредното положение.

Прегледана: 1962

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече