Фандъкова коментира кога ще отворят парковете в София

- Advertisement -

Фандъкова коментира кога ще отворят парковете в София

В неделя ще бъде направена тренировка относно организацията за движение в паркове и градинки в София, така че родители на малки деца да могат да излизат на разходка за кратко.

Коментар по темата направи столичният кмет Йорданка Фандъкова по време на проверка на ремонта на пътен възел „Лозен”.

Тя не се ангажира със срок кога ще бъдат облекчени мерките, тъй като решението трябва да бъде взето от Националния оперативен щаб.

 „Знаете моята болка – излизането на малките деца. Имаме готовност да направим организация за даване на възможност на родителите да посещават парковете при много стриктна организация, така че да не се струпват хора да не се допускат хора, които не са с малки деца, да има най-много двама възрастни на едно място. За да бъдем готови, когато Националният оперативен щаб реши и даде възможност малките деца да могат да се разходят ”, заяви Фандъкова, цитирана от NOVA.

Междувременно стана ясно, че заради намаляване на приходите на общината в извънредното положение, бюджетът на общината е бил актуализиран с 24 млн. лв. Вероятно ще се наложи и втора актуализация през юли.

До 3 май се удължава срокът, в който ще бъде безплатно паркирането в синя и зелена зона в София, обяви още столичният кмет Йорданка Фандъкова. „Казвам седмица по седмица, защото този въпрос не е еднозначен. Всички мои колеги ме натискат да върнем „синята зона” поне, защото в центъра виждаме, че е хаос с паркирането. В същото време, ако аз днес обявя, че връщаме „синя зона”, ще започнат от понеделник снимки на хора в автобуси и трамваи, и ще се окаже, че аз ще съм виновна за това, че има струпване на хора”, каза тя.

Градоначалникът на София обяви и че е уважила молбата за напускане на заместник-кмета по екология Йоана Христова.

„Това е стара тема. Зная как ще се тълкува от някои общински съветници, но г-жа Христова има желание да бъде освободена още от миналата година. Има дълбоко лични причини, които аз уважавам изключително много. Молбата ѝ е от месец февруари, тече тримесечният срок за предизвестие.

Аз я бях помолила да остане, докато успеем да се ориентираме в тази криза, да подготвим дейностите по почистване и озеленяване. Благодарна съм ѝ изключително много, няма никаква друга причина за нейното напускане, освен нейното лично желание”, коментира Фандъкова темата пред журналисти.

Кметът на столицата заяви, че до 10 дни ще представи новият заместник-кмет, който да поеме екологичният ресор, но не пожела да назове конкретни предложения и имена.

Прегледана: 2142

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече