Странно: Не отвличане, тероризъм или загуба на богатството, а вирус тревожи Бил Гейтс

- Advertisement -

През последните три месеца Гейтс отчаяно се опитва да намери решение за борба с Ковид-19

Бил Гейтс изненада света с разкритието си, че по цели нощи не може да спи и размишлява върху пандемията от коронавирус. В интервю за в. „Таймс“ той разказва за усилията на фондация Бил и Мелинда Гейтс за намиране на ваксина за лечението му.

„Изминаха 100 години, откакто светът преживя огромна грипна епидемия. Хората днес пътуват повече, така че скоростта на разпространение ще бъде по-висока. Ако налице е заболяване, инфекция, предавана по въздушно-капков път, числата могат да бъдат ужасяващи.” Не отвличане, тероризъм или загуба на богатството, а вирус тревожи Бил Гейтс. Сега той не казва с назидателен тон „Казах ви“, а признава: „Сбъдна се най-лошият ми кошмар.“

Мъжът, който създаде „Майкрософт“ и чието богатство възлиза на 75 милиарда британски лири, също е експерт по ваксини, тестове и лечение. Той и съпругата му първи поеха по пътя, давайки пример и на други, в опит да „изкоренят болестите“ – първо полиомиелит, после малария и ХИВ – чрез тяхната фондация Бил и Мелинда Гейтс. Той е обсебен от идеята за спасяването на живота на милиони хора и винаги е бил наясно за опасностите от друга болест, която би измъчвала света.

През последните три месеца Бил Гейтс отчаяно се опитва да намери решение за борба с Ковид-19, неговият нов враг.

В нормални времена той прекосява света надлъж и шир, често пътува до Африка, Китай и Индия в рамките на един месец, в опитите си да спаси живота на хората от болести. Сега той е блокиран в Сиатъл, но все още носи своята запазена марка пуловер с V-образно деколте, панталони в бежов цвят, мокасини и часовник за 10 долара. Той не иска благодарност, той иска унищожение на вируса.

Прегледана: 3667

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече