Ангелкова оптимистично: Морето започва от 1 юли!

- Advertisement -

Предлага се създаването на компенсационен фонд при пътуванията, който да осигури ликвидност на туроператорите

Министърът на туризма Николина Ангелкова зарадва мераклиите за море, че летен туристически сезон ще има и той наближава, научи Onlinemedia.bg. Очаква се още на 1 юли хотелите и ресторантите по морето да отворят врати.

„Сега е редно да помогнем на нашата страна като изберем България за своята късна почивка. Така ще помогнем да се възстанови нашия сектор и смятам, че това е кауза. Аз съм оптимист“, заяви Ангелкова на брифинг в Министерския съвет относно мерките, които страната ни предприема, за старта на летен сезон 2020.

Тя уточни, че се започва първо с отварянето на ресторанти и малките хотелчета. Разработена е кризисна програма за реклама. На първо място там е Българското черномерие и всички наши прекрасни кътчета. На второ място са нашите съседни страни.

„Водя активен диалог с големите туроператори, които не са планирали отказ на резервации от 15 юни насетне за нашия пазар. Изключително много зависи кога ще започне да се пътува“, уточни Ангелкова.

Тя поясни, че се планира да стартира дигитална кампания за насърчаване на вътрешния туризъм. Това, което е изключително важно в момента, особено за нас като държава, в която туризмът формира почти 12% от БВП на страната.

Предложих в рамките на срещата с министрите на туризма от ЕС да се създаде т. нар. компенсационен фонд при пътуванията, който да осигури ликвидност на туроператорите, а от друга страна, да защити потребителите. Този инструмент ще има потенциал да избегне затворения кръг, за да може да се възстановяват средства между доставчиците и потребителите. Министрите на туризма от ЕС търсят изход от кризата в бранша“, стана ясно още от думите на министър Ангелкова. Тя подчерта, че светът ще бъде изключително различен в сектор „Туризъм“ след пандемията.

Прегледана: 3197

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече