Таен проект на учени и милиардери ще заличи Covid-19

- Advertisement -

Тайна група от учени и милиардери работи върху проект, наречен „Манхатън“ за спиране на коронавируса. Те подготвят най-обещаващото проучване на пандемията и откритията ще бъдат предадени на политиците и Белия дом, пише „Уолстрийт джърнъл“, цитиран от News.bg.

Няколко американски топ учени, милиардери и индустриални титани обявиха, че имат отговора за справяне с пандемията от коронавирус и са открили задна врата за предоставяне на плана им на Белия дом.

Групата е ръководена от 33-годишния лекар и капиталист Том Кейхил, който живее далеч от обществения поглед в нает едностаен апартамент в Бостън. Притежава само един костюм, но има достатъчно връзки да влияе върху правителствените решения във войната срещу Covid-19.

Тези учени и техните поддръжници описват работата си като тайния проект „Манхатън“ по време на Втората световна война – топ учени в САЩ разработват атомната бомба. Този път екипът търси нестандартни решения в борбата с коронавируса. Те се наричат „Учените за спиране на Covid-19“. В групата влизат химици и биолози, имунобиолог, невробиолог, хронобиолог, онколог, гастроентеролог, епидемиолог и ядрен учен

От учените в центъра на проекта е биологът Майкъл Росбаш, носител на Нобеловата награда за 2017 г., който коментира, че „няма съмнение, че аз съм най-малко квалифицираният“. Групата е подготвила конфиденциален документ от 17 страници, в който се призовава за редица нестандартни методи срещу вируса. Една голяма идея е да се лекуват пациентите със силни лекарства, които преди са били използвани против ебола, но с по-големи дози в сравнение с преди.

Учените от проекта работят безвъзмездно. Те са мотивирани от шанса да прибавят връзките и експертизата си за целите на борбата с коронавируса.

Прегледана: 2748

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече