Каракачанов продава военни имоти по Черноморието на безценица

- Advertisement -

Министерството на отбраната провежда два търга за продажба на военни имоти по Черноморието, става ясно от публикация на сайта на ведомството, видя Evromedia.bg. Имотите се намират в землищата на градовете Варна и Балчик.

Във Варна МО продава 5898 кв. м. в местността „Акчелар“, близо до крайбрежието, с начална тръжна цена от 144 030 лв. или 24 лв. на кв. м. Незастроени парцели в района се продават на 5-6 пъти по-високи цени. В Балчик е обявено за продажба имот от 875 кв. м., застроени с една сграда със застроена площ от 567 кв. м. с начална тръжна цена 288 000 лв. 

От заповедите на Каракачанов става ясно, че двата търга първоначално са били обявени през септември, 2018 година, но са прекратени заради неявяване на обявената дата на двама от членовете на комисията. Търговете са започнали, подадени са заявления от участници. Те обаче не са били отворени заради отсъствие на членове на комисията – на заседанието не са присъствали нито основният юрист, нито резервният. Оказало се, че и двамата били в болничен отпуск. С този аргумент заместник-министър на отбраната е предложил търговете да се прекратят, коментира в. „СЕГА“.

Припомняме, че след двете съдебни решения Каракачанов в момента е длъжен да довърши двете продажби. От заповедта става ясно, че това ще се случи на цени от 2018 година. Пазарните оценки на имотите, както и данъчните оценки, по принцип не са безсрочни и следва да се подновяват. При пазарните оценки срокът на валидност е 6 месеца. Издадените до 30 юни данъчни оценки са валидни до тази дата, а издадените след 30 юни – до края  на съответната година. 

Прегледана: 1475

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече