Наглост! По три ябълки и парченце сирене получиха родителите по програмата на здравното министерство

- Advertisement -

Родителите на деца от столична детска градина са били разкарвани по време на извънредното положение, за да получат по три ябълки и парченце сирене. За тази наглост разказва колега от сайта Дир.бг, която е една от потърпевшите.

Раздаването на продуктите по програмите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“ предизвика вълна от недоволство сред родителите.

За съжалние не става дума за единичен случай, същото е вмонога забавачки и училища.

В училищата родителите на децата получили по три краставици, някъде и повече, и парче от 300 грама кашкавал, а в забавачките – три ябълки и 150 грама сирене. Пакетите се полагат за цялото време на извънредното положение, тоест за двата месеца.

След като получиха по торбичка от пакетите, родителите обвиниха учителите в злоупотреби. А учителите уверяват, че програмите не трябва да се бъркат с училищните закуски. Грамажите на млечните продукти се определят от земеделското министерство, към което са програмите.

Родители се чудят също защо в някои пакети има по две краставици, в други – по три и защо грамажите на кашкавала също са различни.

Педагозите настояват Министерството на земеделието да обясни същността на програмата „Училищен плод и мляко“, за да се спрат спекулациите по темата.

Прегледана: 3696

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече