Пишман куриер начислил такса „коронавирус“, разследват го

- Advertisement -

Софийската градска прокуратура проверява куриерска фирма, начислявала допълнителна такса „коронавирус“, съобщават от обвинението. За въпросната такса станало ясно след проверка на Комисия за защита на потребителите (КЗП) и Териториална дирекция на Национална агенция за приходите (ТД НАП), която е започнала преди около 2 седмици.

Служители на институциите посетили офиса на компанията и на място се запознали с официалния ѝ ценоразпис. След това чрез т. нар. „таен клиент“ била подготвена пратка – малко под три килограма, а цената за нея била 230 лева и 20 стотинки. След специално запитване била направена отстъпка с около 25 лева, която според обясненията на служителите в куриерската фирма се правела за „първи клиент“. На запитване на проверяващите станало ясно, че допълнителна такса „извънредна ситуация“ се начислявала за куриерски услуги над 2.5 кг., като според обясненията на служител тя е в размер на 5 лв. Това обаче не било обявено в ценоразписа в търговския обект, а само на интернет страницата на компанията. Заради този случай проверка ще бъде направена и на други фирми, предлагащи куриерски услуги.

Още в началото на април от Софийската градска прокуратура съобщиха, че са разпоредили на КЗП да проверява всички куриерски фирми в столицата заради данни за сайт, който начислява неправомерно подобни такси.

Прегледана: 3271

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече