Родители отново за хранителните подаяния за учениците: „Потрес! Явно българското правителство е станало фен на гладолечението!“

- Advertisement -

Продължава офанзивата на гневни родители относно раздаването на хранителни пакети на учениците по програмите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“, чиито качество и количество са силно подигравателни, научи Onlinemedia.bg. Повечето деца получиха по три домата за периода от 13 март до 13 май, а късметлиите се сдобиха с няколко краставици и шепа кашкавал.

Това силно възмути родителите, които предложиха на държавата да разпредели трите домата за два месеца, за да види точно по колко се пада на ученик. Ето и поредното гневно писмо на българската майка Антоанета Проданова:

„Позор! Подигравка с децата на България и целия народ! Отивам в детската градина на дъщеря ми, за да взема „полагащото“ и се от държавата за 2 месеца с  цел да даря храната на стари хора. И от доза чисто любопитство каква ли  грандиозна измама и подигравка са измислили управляващите ни за пореден път. Но признавам, този път надминаха очакванията ми.

И познайте какво милата ни родина раздава за децата в детските градини? Храна, която е еквивалент на дажбата им за два месеца, което  би трябвало да включва закуска, обяд и 2 междинни закуски. Това, което раздават са 3 ябълки (2 от които леко поизгнили ама айде да не издребнявам) и 330 грама кашкавал.

Показвам снимка и оставям  коментарите и заключенията на вас.

Гледам тази торбичка и се чудя как точно би трябвало това да се разпредели… Да бе пица и да бе Симеон Дянков на власт да обясни – но уви! И къде ли ще отидат паричките, които ще се изпишат, като раздадена храна, която няма да отговаря на това което реално се раздава. Сигурно ще си правят компания в онова  частно джобче, където ще отидат и всички евро парички (и всички  други парички от далаверките, покрай игрите със страховете на хората, около пандемията) отпуснати от Европа към България за „борба“ с COVID-19.                                                           

Или пък може българското правителство да е станало фен на гладолечението и да е решило да лекува превантивно българските деца по този метод?  Ако е така, нека дадат личен пример!

Надявам се („надежда всяка тука оставете“, както е написал Данте Алигиери) някой „експерт“ или кулинарен гений  от управляващите да може все пак да обясни как точно да стане разделението на този порцион, за да може да стигне за 2 месеца.

В моето семейство никога не сме разчитали на държавата и винаги сме изкарвали парите си сами. (като гледам тези 3 ябълки и 330 грама кашкавал – неизяснен остава въпросът къде ли отиват всички данъци, такси, осигуровки и т.н, които плащаме на тази държава?).  Питам се какво ли е за хората  изпаднали в нужда, още повече че в момента доста хора останаха без работа.

Моля се, да не дава Господ  да има  семейства, които са разчитали на тази помощ от държавата, че с 3 ябълки и 330 грама  кашкавал  трудно ще нахраниш детето си  за 2 месеца.

А да не отварям и  темата за милите ни изстрадали пенсионери… И на тези от вас, които ще кажат, че всяка помощ все е нещо – ДА, така е! Няма спор, но дали ние „простосмъртните“ граждани на България имаме право да разберем каква е стойността, която се изписва срещу този безценен  богат дар? Навярно отговорът е НЕ. И защо няма прозрачност? Защото на някой не му отърва! На кой? Преценете сами…

И докато си мълчим и се оставяме да ни правят на  овце – все така ще е. Че и по-зле. Явно фразата „преклонена глава сабя не я сече“ се е пропила в българското ДНК и труден, дълъг и мъчителен катарзис  ще  трябва да преживее тази глава, докато разбере, че трябва  да се надигне и да е единна за да се чуе гласът й“, настоява в публикацията си Проданова.

Прегледана: 1533

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече