Генерал Мутафчийски: Новият пик идва на 13 май! Знае ли човек обаче?!

- Advertisement -

Началникът на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса генерал Венцислав Мутафчийски заяви на брифинг днес, че вероятно много хора са разочаровани от ситуацията в момента и търпението им се е изчерпало, научи Onlinemedia.bg. Според него в момента вървим към плато на този пик, който имахме.

 „Има устойчивост в обявените нови случаи, въпреки че много активно търсим. Правим много тестове, много са стратегически“, каза още той.

На въпрос дали се очаква наистина нов пик около средата на май, каквито са част от математическите изчисления, началникът на Щаба отвърна: „Към 10-13 май се очаква нов пик и според нашите математици, но не и много голям брой на нови случаи. Знае ли човек обаче?!„, каза Мутафчийски.

Той обаче зарадва българите, че скоро може да се очаква още разхлабване на мерките.  Според него е много важно да продължим не с масовото тестуване, а със стратегическото, засягащо главно контактни лица, рискови райони и медицински заведения.

За последните 24 часа са изследвани 1302 проби. От тях 53 са дали положителен резултат. Така потвърдените случаи на коронавирусна инфекция в България стават 1541. 1199 са активните случаи, починали – 66, излекувани – 276.

Прегледана: 2742

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече