Борисов отсече: Журналистически въпроси към Щаба само веднъж седмично!

- Advertisement -

Само веднъж седмично вече ще бъдат допускани журналистически въпроси към Кризисния щаб за борба с коронавируса. Това обяви лично премиерът Бойко Борисов на брифинг вчера, като посочи аргумент, че са разпитвани от прокуратурата, информира Onlinemedia.bg. Лично той ще прецени точно кой ден от седмицата представителите на Щаба начело с генерал Мутафчийски ще се показват в ефир.

 „Няма мярка за която да не сме се разбрали или пък аз да съм предложил, защото аз съм по внимателен, те са по-авантюристични от мен, но аз съм за мерките, защото отговорността накрая пада върху мен“, каза Борисов.

Премиерът уточни, че във вторник ще обсъдят с коалиционните партньори и отваряне на къщи за гости и ще уточнят при какви мерки евентуално ще може да се отварят. „Където няма дистанция, няма да отварят“, заяви Борисов.

Ген. Мутафчийски каза, че при всяко облекчаване се следи първо дали може персоналът да работи в такава ситуация и да има мерки, които гарантират дистанция.

„Трябва да се изгради нова култура на обслужване на клиентите. Отварянето ще зависи от това с каква площ и възжоности имат заведенията. На първо място е сигурността на клиентите и персонала. Трябва да се работи на полурежим и разреждане на масите. Екипите трябва да се обучат да работят в условията на епидемия. Сега всички се учим да живеем в условия на коронавирус инфекция, докато не се измисли лекарство или ваксина“, каза още шефът на щаба.

Той подчерта, че така полека ще се учим да живеем.

На нас не ни е приятно да стискаме и да държим тези мерки. Искаме да заработят тези облекчения, за да ги разширим. Да се обучим, да спазваме дистанция и ако е успешно, да продължим и към другите сфери„, коментира още Борисов.

Прегледана: 1443

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече