Кауза пердута: Абитуриентските балове са аут тази година

- Advertisement -

Към момента министерството не препоръчва организирането на тържества

Абитуриентските балове тази година остават под сериозен въпрос, като очакването е те въобще да не се състоят, стана ясно от изказване на министъра на образованието Красимир Вълчев на брифинг тази сутрин. Причината за това е продължаващата епидемия от коронавирус, независимо че извънредното положение пада на 13 май, информира Onlinemedia.bg.

„Никой не препоръчва балове на този етап. Министерството по никакъв начин не регулира подготовката за баловете. Много се надяваме децата да могат да се съберат, дали през юли или по нататък, но към момента за конкретни дати не може да става въпрос“, уточни Вълчев.

Той разясни, че кандидатстудентските програми ще бъдат през юли месец. Всяко висше училище е индивидуално и според зависи от програмата ще се прецени дали да бъдат удължени сесиите. Между 50-51 хиляди са зрелостниците тази година, като се очаква около 35 000 от тях да кандидатстват в българските висши училища. 38 от 52 висши училища приемат студенти с резултати от матурите.

„Затова беше много важно да организираме тези изпити. Много по-добре е ние да организираме един изпит“, заяви Вълчев.

По отношение на тазгодишните зрелостни изпити стана ясно, че те ще се проведат по утвърдената досега схема, но при изключително стриктни санитарни условия.

Прегледана: 1390

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече