Блага вест: Вливането на кръвна плазма на заразени дава ефект!

- Advertisement -

Според доц. Попов от ВМА при българите генетиката играе роля по отношение на заразяването

Експериментът с вливане на кръвна плазма от преболедували на заразени пациенти даде положителен резултат на първите два случая във ВМА, научи Onlinemedia.bg. Това заяви полковник доц. Георги Попов, началник на Инфекциозната клиника във ВМА.

Попов коментира пред БНТ, че единият от пациентите е интубиран – той вече е изведен от интубация, макар първоначално да е вървяло не по план. Другият пациент обаче е починал – той е бил в тежко състояние, тъй като е имал рак.

Не всеки може да стане донор, предупреди лекарят. Причината – възрастова граница, наличие на антитела като количество, килограмите на донора дори – дали са много малко. Съобразяваме се с протокола, но гледаме индивидуално на всеки случай, подчерта Попов, според който това носи много успехи“, уточни доц. Попов.

 Според него е възможно при българите и генетиката да играе роля по отношение на заразяването, но това тепърва трябва да се проучва обстойно. На въпрос на какво отдава множеството заразени медици – 182 дотук, инфекционистът отговори, че е много вероятно част от колегите да са подценили някои конкретни мерки и то не толкова при работа с болен, а след това. Той остава на категоричното мнение, че за да се зарази човек, трябва да е допуснал някаква грешка.

Той е на мнение, че кривата ще продължи дълго време и дори се очаква втора вълна през студените месеци.

Прегледана: 4683

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече