Спецсъдът реши: Певицата Лилана остава в ареста

- Advertisement -

Член на съдебния състав е с особено мнение, че няма достатъчно доказателства

Певицата Лиляна Деянова, известна като ЛиЛана, остава в ареста, стана ясно след заседание на Апелативният специализиран съд, информира Onlinemedia.bg. Най-тежката мярка за неотклонение е определена и на нейния съдружник Мартин Димитров, а брат ѝ Александър Деянов остава на свобода срещу гаранция от 50 000 лв. Тримата бяха задържани при спецакция на прокуратурата на 25 април, след което получиха обвинения за организирана престъпна група с цел злоупотреби с евросредства.

Според съда са налице достатъчно доказателства, за да се направи обосновано предположение за извършено престъпление. Разследващите твърдят, че няколко фирми, контролирани от Лиляна, са усвоявали средства по европрограми, декларирайки покупка на един и същ софтуер от юридическо лице, регистрирано в чужбина, което не е осъществявало търговска дейност. Реално софтуерът е бил придобит с финансиране по европрограмата от действащо българско дружество, което го е предоставило за „ползване“ на разследваните фирми. Освен това групата има обвинения и за заплашване на служебни лица от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Специализираният съд прие също, че престъпленията са извършени с користна цел и участие на длъжностни лица. Магистратите прецениха още, че има опасност Лиляна Деянова и нейният съдружник да се укрият или да извършат друго престъпление. Член на съдебния състав обаче се подписа под решението с особено мнение. Според съдия Даниела Росенова няма доказателства за каквото и да е престъпление, извършено и от обвиняемите.

Прегледана: 1497

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече