Тръмп: Кризата с новия коронавирус е по-лоша от японското нападение срещу Пърл Харбър

- Advertisement -

Кризата с новия коронавирус е по-лоша от японското нападение срещу Пърл Харбър и атентатите на 11 септември, заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп, цитиран от Франс прес.

Според него, това е по-лошо от Пърл Харбър. Дори е по-лошо от Световния търговски център. Той имаше предвид изненадващата японска атака срещу американската военноморска база на Хавайските острови на 7 декември 1941 г., при която са убити 2400 човека, и терористичните актове в САЩ на 11 септември 2011 г., взели близо 3000 жертви.

„Никога не е имало нападение от подобен характер. И коронавирусът не трябваше никога да идва в Америка”, коментира Тръмп. Той заяви и желание да „отвори“ страната отново.

Той обаче не пропусна отново да хвърли вината за пандемията върху Китай. По негово мнение, той е трябвало да бъде спрян още в азиатската страна.

Тръмп обяви, че в крайна сметка няма да закрие работната група към Белия дом за коронавируса, а ще я реорганизира.

Не бях осъзнал колко популярна е кризисната клетка“, каза той и допусна, че до понеделник в екипа може да бъдат включени още двама-трима души.

Съединените щати са най-тежко засегнатата от новия коронавирус страна в света. Починалите в САЩ вече са 73 497 от общо 1 248 849 регистрирани заразени.

Прегледана: 1563

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече