Тревожно: Расте броят на заразените медици в болницата в Пазарджик

- Advertisement -

Областната болница в Пазарджик е на път да последва съдбата на тази във Видин и Сливен, тъй като броят на заразените медицински лица расте с всеки изминал ден, информира Onlinemedia.bg. До момента броят на заразените медици наближава 15 души.

Положителен тест е дала и 44-годишна лекарка от Второ вътрешно отделение. Тя е съпруга на началникана ОАИЛ д-р Димитър Иванов, който бе констатиран с COVID-19 преди 3 дни. С тази диагноза и е 7-годишното им дете. Третото лице е медицинска сестра на 52 години от Първо вътрешно отделение. Така общият брой заразен медицински персонал в МБАЛ „Пазарджик” става – 12 човека.  От ОАИЛ са 9, а от другите отделения още трима. Важно е да се отбележи, че заразени здравни лица от Ковид-отделението няма. Трите новооткрити лица са в добро общо състояние, поставени на домашна изолация.

14 са болните с Ковид-19 , които се лекуват в Инфекциозно отделение на МБАЛ-Пазарджик. В момента няма интубирани пациенти. Мъж на 71 г. и жена на 72 г, които са лекувани от пневмонии в I-во Вътрешно отделение, са установени като положителни с коронавирусна инфекция при рутинно тестване. Те са преместени в Инфекциозно отделение. Изпратените днес от МБАЛ-Пазарджик проби за изследване са 39. От тях 30 са на медицински персонал и 9 на пациенти на лечебното заведение. До момента заразените в областта надхвърлят 50 души.

Поетапно са взети проби от персонала на отделенията в МБАЛ-Пазарджик. На 5 май бе направена и цялостна дезинфекция на Спешното отделение в болницата, където бяха констатирани инфектирани медици. Отделението бе поставено под карантина за 24 часа.

Прегледана: 2845

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече