Анти-Ковид ресторант отвори врати в Амстердам

- Advertisement -

Ресторант в Нидерландия излезе с идея как да предложи класна трапеза на открито в епохата на коронавируса, а именно малки стъклени кабинки, направени за двама или трима души, създаващи интимна изолация във вътрешен двор, разказва Reuters.

Сервитьорите носят ръкавици и прозрачни щитове за лице и използват дълъг борд, за да внесат чиниите в стъклените кабинки, за да осигурят минимален физически контакт с клиентите.

Въпреки че в момента концепцията се изпробва само за семейства и приятелите на персонала от ресторант ETEN, който е част от центъра за медиаматични изкуства в Амстердам. Той със сигурност изглежда бляскаво, тъй като вечерящите се наслаждават на ястия на свещи с изглед към крайбрежната зона.

Организаторите наричат ​​проекта „Serres Séparées“ („Отделни оранжерии“), защото казват, че звучи по-добре на френски.

Припомняме, че ресторантите в Нидерландия са затворени за обществеността най-малко до 19 май, въпреки че кухните им могат да работят за доставки.

Нидерландската ресторантьорска асоциация KNH заяви, че дори ако на ресторантите им бъде позволено да отворят отново с ограничен капацитет и при налагане на мерки за безопасност, мнозина са изправени пред финансова разруха, ако се спазват правилата за социално дистанциране.

Очаква се нидерландското правителство да представи в сряда пътна карта за постепенно отпадане на ограниченията.

Материалът е на economic.bg.

Прегледана: 3224

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече