Български учител: Получавам по 40-60 домашни на ден. Телефонът и компютърът не ми излизат от ръцете дори когато съм на разходка в парка.

- Advertisement -

Българският учител Здравко Минчев е преподавател по английски език в държавно и в частно училище. Вярва в светлото бъдеще на образованието, но е категоричен, че то е възможно само, ако всички учители работят заедно за това, информира Onlinemedia.bg. Той разказва детайлно и прочувствено как преминава ежедневието му на учител в условията на дистанционно обучение.

Ето какво споделя за ежедневието си в последните два месеца:

„Да обясня какво работя в момента като учител:
1.Софтуер: Zoom, Teams, Google Classroom, Quizlet, Wordwall, Kahoot, Paint, MS Word, MSExcel, Voice Recorder, Google Forms, Office365Forms, Shkolo.bg, Learningapps, Liveworksheets, електронни учебници на Анубис, на Klett, на Longman, на Просвета, на Рива, онлайн и офлайн речници, информационни платформи, GoogleDrive, OneDrive. Естествено – YouTube и Ucha.se. Със сигурност пропускам нещо.
Ползвам всичко това не защото не съм се организирал, а именно и тъкмо защото съм се организирал добре и защото искам на учениците ми да не им липсва реалната среда.
Като казвам „работя“, имам предвид „създавам съдържание“, „произвеждам продукт“ (не просто свалям снимки и документи). Създавам нови интерактивни уроци с публичен достъп“, обяснява преподавателят пред Smiling.webreality.org.

Той споделя, че ежедневно консултирам родители и колеги по телефон и чат за работа с всичко гореизброено. Проверява домашни, гледа клипчета, преглежда онлайн тестове, снимки на писмени задачи, връща коментари, пише оценки, готви нови уроци почти всяка вечер до полунощ.

Получавам по 40-60 домашни на ден. Телефонът и компютърът не ми излизат от ръцете дори когато съм на разходка в парка. Без телефон съм само докато карам колело. Извън това личният ми живот също тече – жена, дете, закуска, боклук, прахосмукачка, магазин, домашни любимци…За разнообразие карам и онлайн курс по квантова механика в KhanAcademy“, обяснява филологът.

Според него обаче, от всичко това родителите и учениците виждат само „Добро утро, изпълнете тази задача утре до 17:00 часа“ и „Пратете пак, защото не се вижда добре“, както и „Браво, работиш без грешка!“.

Той настоява всеки един от нас да си представи как някой минава покрай него в парка, вижда го с телефонче в ръцете и си вика: „Ей, тия даскали с тая криза си живеят живота! И даже заплати вземат!“.

Прегледана: 3195

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече