Създателят на Търговския закон е категоричен: Собственик на „Левски“ все още е Георги Попов!

- Advertisement -

Според проф. Герджиков отнемането на Националната лотария от Божков е незаконно

След като видях вчера джирото на акциите на ПФК „Левски“, съм категоричен, че нищо не е станало – собственик на акциите е Георги Попов. Това обяви в интервю за предаването „Тази неделя“ по bTV юристът проф. Огнян Герджиков.

Той обясни, че се джиросва на гърба, когато има много записи и този гръб не стига, залепя се бял лист, на който продължават джиросванията. Така става един единен документ.

Във всеки момент трябва да може да се проследи редът на джирата“, обясни проф. Герджиков. Той уточни, че когато е направил първите коментари, не е виждал документите. И тогава е казал, че акционерът става такъв, след като бъде вписан в книгата на акционерите, а не автоматично.

„Вчера видях т.нар. джира и се плеснах по челото – това, което е, не е никакво джиро. Младите биха му казали пунта мара“, обяви професорът.  Така в случая става въпрос за непознаване на закона.

Създателят на Търговския закон коментира и отнемането на Националната лотария от Васил Божков. По думите му това е станало в нарушение на Конституцията и ще даде основание на Васил Божков да осъди държавата.

В своята Facebook страница вчера бизнесменът Васил Божков заяви: „Даваме шанс на г-н Борисов да прехвърли акциите явно и прозрачно“. Междувременно министър-председателят Бойко Борисов подчерта, че не се е съгласил да приема акциите на синия клуб. Божков публикува хронология на джирата на акциите в последните години, като според него „г-н Борисов от 10 години прехвърля собствеността на „Левски“ тайно и задкулисно“. „Сега му дадохме шанс да го направи явно и прозрачно“, написа още той. Георги Попов, който също се намира в Дубай, заедно с Божкжв, сподели в телефонен разговор за предаването „Тази събота“ по bTV, че се е свързал лично с Наско Сираков, който е готов да приеме акциите на „Левски“.

Прегледана: 1745

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече