Черни скорпиони нападнаха Пещера

- Advertisement -

От жегите и влагата в Пещера са плъзнали черни скорпиони, научи Onlinemedia.bg  За страховитото нашествие алармира местна жителка. Гадинките са две и се намират вече под ключ в канцеларията на Фаня Колева- експерт „Екология“ в Общинска администрация.

Жената е била потресена и силно обезпокоена при вида на тропическите животни в собствения си дом. Един е открит в банята на къщата, другия е щъкал на воля в двора почти в центъра на Пещера. Скорпионите ще бъдат предоставени на кабинет по биология в едно от училищата за обучение.

Снимка: Peshteraprim.com

Макар и да е стресиращо за хората, членестоногите са характерни и за нашата географска ширина.  Срещат се често и обитават сенчести и влажни райони. Крият се под камъни, дънери, изби и мазета. Ужилване от този вид скорпион се сравнява с това на оса. Никога не нападат сами човека, инцидентите с тях обикновено се случват при случайно настъпване. Карпатският скорпион се храни с хлебарки и мокрици.

Видът е характерен за Пазарджишкия регион среща се в планинските райони на височина до 1850 m. Отровата на карпатския скорпион не е опасна за човешкия живот, но при хора с алергия към някоя от нейните съставки, може да настъпи анафилактичен шок. За разлика от нашенския, тропическия му събрат е опасен за живота на човека.

Прегледана: 3045

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече