Жив е! Ким Чен-ун се появи за първи път след триседмично отсъствие

- Advertisement -

Лидерът на КНДР Ким Чен-ун се появи на публично място за първи път след триседмично отсъствие. За това съобщи агенция Блумбърг. Ръководителят на комунистическата държава проведе заседание на Централния военен комитет на Корейската партия на труда. Срещата беше посветена на обсъждане на изискванията за укрепване на националните сили за отбрана. Лидерът на КНДР също повдигна въпроса за възпирането на ядрената война чрез вътрешна и външна политика.

Датата на заседанието обаче не е известна. Централната информационна агенция на Южна Корея публикува снимка на севернокорейския лидер, както и заповеди, подписани на 23 май.

На 22 май агенция Йонхап съобщи, че Ким Чен-ун не се е появявал на публично място през последните три седмици. Представителят на южнокорейското министерство на обединението Йо Санг-ки заяви, че властите в Южна Корея внимателно наблюдават ситуацията в съседната държава.

В средата на април Ким Чен-ун пропусна празника за рождения ден на своя дядо – основателя на КНДР Ким Ир-сен. Заради това се появиха слухове за евентуална смърт или болест на лидера. Предполагаше се, че водачът на Северна Корея не може да се изправи самостоятелно, да ходи нормално или дори, че е във „вегетативно състояние“, обобщава Standartnews.bg.

Прегледана: 3125

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече