Ново! Алма матер започва да обучава светски хроникьори с лайфстайл журналистика

- Advertisement -

Желаещите да продължат образованието си след успешно завършена бакалавърска вече имат възможност да изберат нова магистърска програма на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ – Лайфстайл журналистика. Бъдещите студенти на тази специалност във Факултета по журналистика и масова комуникация ще се обучават задочно и платено. Продължителността на курса е 3 семестъра.

През това време бъдещите магистри учат теми като изкуството, театъра, музиката, литературата, киното, а също „културата на личността във всекидневния живот, въпросите на дома, здравето, семейството, любовта, секса, физическата култура, обзавеждането, интериорния дизайн, мебелите, градината и качеството на живот“. „Специален акцент се поставя върху културата на съществуване, уличната култура и новите медии, редом с модата, игрите, развлеченията и моделите на живот“, пише още в описанието на специалността.

Снимка: СУ

Освен това всеки студент ще придобие познания за историята и теорията на журналистиката, както и на особеностите на различните видове медии – печат, радио, телевизия и интернет. „Магистърската програма по „Лайфстайл журналистика“ обхваща значими аспек­ти на журналистиката и медиите, свързани с всекидневната и масовата култура. Специално място в отделните дисциплини заема формирането на практически умения за анализ на новите феномени в тази сравнително нова и толкова атрактивна област в масмедиите“, се казва също в описанието.

Очакванията на вуза са завършилите магистри да могат да се реализират като редактори в лайфстайл списания у нас, така и в културния ресор в печатни и електронни медии. Ще могат да правят модни коментари и да бъдат „светски хроникьори на различни прояви в шоу бизнеса, развлекателната индустрия, киното, театъра, модния дизайн, спорта, рекламата, модната фотография, авторското право, отдиха“.

В учебната програма влизат предмети като Инфотейнмънт, Медии и пари, Арт журналистика, Гурме и медии, Право и лайфстайл и др.

Прегледана: 3530

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече