Разкри се! Смъртна заплаха към ген. Мутафчийски е дело на 29-годишен пловдивчанин

- Advertisement -

29-годишен пловдивчанин е отправил смъртна заплаха към генерал Мутафчийски. Шефът на националния оперативен щаб получил текстово съобщение от 29-годишния Владислав, научи в. „Марица“ от сигурен източник. 

Мъжът изпратил по Viber следното: „Прати ми пари, че ще те погубя“.  Не е ясно защо Владислав е решил да заплаши ген. Мутафийски, но със сигурност законът не толерира подобна практика. Пловдивчанинът вече е привлечен под наказателна отговорност. 

Според чл. 144 от НК: 
Който се закани на другиго с престъпление против неговата личност или имот или против личността или имота на неговите ближни и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му, се наказва с лишаване от свобода до три години.

В случая обаче става въпрос за ген. Мутафчийски – длъжностно лице и представител на общността, където законът е по-суров: 

За закана спрямо длъжностно лице или представител на обществеността при или по повод изпълнение на службата или функцията му, или спрямо лице, ползуващо се с международна защита, наказанието е лишаване от свобода до пет години

Каква ще е съдбата на пловдивчанина, заплашил живота на Генерала, ще стане ясно съвсем скоро, но със сигурност прокуратурата ще търси наказателна отговорност на всеки, отправил подобна закана към друг, независимо от произхода и длъжността му, обощава в. „Марица“.  

Прегледана: 4246

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече