Ананиев въведе нови правила за носене на маски – къде и кога?

- Advertisement -

Четири заповеди на здравния министър, издадени в петък, ще регулират мерките в страната от днес, когато влиза в сила удължаването на извънредната епидемична обстановка до 30 юни, съобщава Dnes.bg. Особен акцент е поставен върху носенето на маски.

Със заповедите се въвежда 14-дневна карантина за всички, които влизат у нас от Швеция, Великобритания и Северна Ирландия, Белгия и Португалия, както и от всички трети страни, изключение се прави за Сърбия, Босна и Херцеговина и Черна гора. Днес пада 14-дневната карантина за пристигащите от Ирландия, Испания, Малта и Италия.

По разпореждане на министър-председателя министърът на здравеопазването издаде нова заповед, която от днес разрешава от дискотеките, нощните клубове и пиано баровете да възобновят дейността си. Изискването е да се спазват въведените в страната противоепидемични мерки. В предишната заповед се казваше, че от 15 до 30 юни клубовете трябва да останат затворени.

Илюстративна снимка: pixabay.com

Със заповед на министъра на здравеопазването се разрешава и провеждането на спортни мероприятия на открито и закрито при заетост на местата до 50%, както и провеждането на конгреси, конференции, семинари изложения и културно-развлекателни мероприятия при същите условия.

С новите мерки на министъра на здравеопазването от днес до 30 юни носенето на маски остава задължително в обществения транспорт, аптеките и болниците.

Прегледана: 3736

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече