Близо 60 000 седмокласници се явиха на изпит по БЕЛ

- Advertisement -

17 ученици са поставени под карантина, тъй като са контактни лица

60 000 седмокласници, които трябва да се явят днес на национално външно оценяване по български език и литература, ще пишат по вариант I. Изпитът, който служи за вход за гимназия, ще започне в 9.00 часа, съобщава Dnes.bg.

Всички мерки за взети. Училищата, които организираха държавния зрелостен изпит, вече имат опита. Всички правила за дезинфекция са същите, няма нещо по-различни, въпреки че сега е по-либерален режимът, здравето на учениците е най-важно.„, обясни зам.-образователният министър Таня Михайлова.

От МОН са задължили директорите на училищата, в които ще се провежда изпит, да се направи строга дезинфекция предишните дни, какот и днес, да бъде осигурен повече персонал, който да се занимава с тази дейност, да има филтър на входа.

Оставили сме възможността да се явят с маски по желание, те са силно препоръчителни, защото са в една класна стая, но ако решат по време на изпита могат да се махнат.“, уточни Михайлова. 

17 ученици са поставени под карантина, тъй като са контактни лица. За да не пропуснат изпита, Регионалните управления на образованието и Регионалните здравни инспекции, са взели всички предпазни мерки за безопасното му протичане.

 „Те сав отделни стаи и ще имат възможност да се явят на изпита, защото са здрави деца. Смятам, че това е най-доброто решение за учениците.„, посочи зам.-образователният министър. Ако някой от седмокласниците вдигне температура, също ще бъде отделен в друга стая.

Прегледана: 4292

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече