Отлагат Оскарите за април

- Advertisement -

Филмовата академия в САЩ официално взе решение да отложи церемонията по връчването на наградите Оскар с два месеца с оглед последствията от пандемията, пише Канал 3

По традиция наградите се връчват всяка година в последната неделя на февруари, но през 2021 г. те ще се проведат на 25 април.

Вече трети пореден месец всички големи премиери в света на киното са отменени, тъй като на практика в целия свят киносалоните бяха затворени от съображения за сигурност. Понастоящем почти всички здравни власти в света отново дадоха “зелена светлина“ за сектора, но големите продуцентски компании искат обществото да се успокои след шока и едва тогава да рестартира прожекциите.

Новият филм на Кристофър Нолан “Тенет“ бе отложен за 31 юли, което означава, че голямото кино ще е прекарало 4 месеца и половина в летаргия. Прогнозите са, че именно това решение на Warner Bros. ще предизвика домино ефект и всички големи заглавия ще бъдат изместени за по-напред във времето.

Именно по този повод номинациите за Оскар ще бъдат направени на 15 март 2021 г., за да имаме време да изгледаме всички нови продукции, които предстои все пак да излязат тази година. Естествено, при условие, че коронавирусът няма други планове за нас.

Прегледана: 4721

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече