Ген. Атанас Атанасов: Борисов се опитва да играе ролята на жертва

- Advertisement -

Всяко обругаване на министър-председателя създава лош имидж на българската държава пред нейните партньори. Искам да попитам Борисов защо не поиска разследване, международно независимо разследване, което да установи тези записи дали са действителни и прокуратурата да потърси кой злепоставя българската държава. Същото се отнася и за снимките в спалнята“. Това каза пред БНР ген. Атанас Атанасов, съпредседател на „Демократична България“, лидер на ДСБ.

Според него е необходимо да се направят паралелни разследвания на казусите:

Ако това нещо се потулва през гръмки фрази на пресконференция, може да бъде разработена версията дали Борисов няма интерес от такъв тип скандали, които да го изкарват жертва. Това поведение е абсолютно несериозно – да излиза министър-председателят на пресконференция с цялото си правителство, с всичките си депутати, и да отправя такива обвинения… Целият този фон отстранява от публичността една камара корупционни скандали“.

В предаването „Нещо повече“ ген. Атанасов допълни: „Започна компроматната война преди парламентарните избори. Имам чувството, че Борисов иска до контролира тази игра и затова се опитва да играе ролята на жертва“.

Ген. Атанас Атанасов коментира промените в Закона за МВР:

Прекроиха две изключително важни служби в МВР, за да създадат алтернативно УБО, защото Борисов се притеснява, че от НСО изтича информация към президента за неговия личен живот… Откъде накъде данъкоплатците ще плащаме толкова пари – 40 млн. лева на година ни струва НСО, сега още 40 млн. за прищевките на Борисов. Да обезличиш такива важни функции в МВР, каквито има Специалният отряд за борба с тероризма или Жандармерията, е злоупотреба със законодателна власт и доказателство, че Борисов си прави в българския парламент, каквото си иска“.

Прегледана: 5691

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече