Консумацията на сирене предпазва от Covid-19

- Advertisement -

Какво да ядем, за да се предпазим от коронавируса? Сирене. Витамин К, който се намира в много сирена, може да вържи опасната зараза далече от нас. До този извод са стигнали нидерландските лекари, след проучване, което е показало, че пациентите с тежка форма на Covid-19 имат недостиг на витамин К, , пише Zdrave.to.

Медиците са изследвали 134 пациенти с тежки форми на заболяването.

Всички пациенти с тежък коронавирус са имали недостиг на витамин K. Следващата стъпка е да се тестват тези, които страдат от сърдечно-съдови заболявания, както и диабетици. Може да се наложи да им дадете витамин К.„, посочи д-р Тод Доферхоф, специалист по инфекциозни болести в болницата Canisius Wilhelmina.

Снимка: Medconsult.bg

Covid-19 провокира нарушения на кръвообращението. Витамин К помага за регулиране на коагулацията на кръвта и защита на белите дробове. Можете да намерите този витамин в сиренето, както и в зелените зеленчуци.

Има обаче и скептици. Такъв е кардиологът Ан-Селин Мартен, който работи Европейската болница „Жорж Помпиду“ и се отнася с особено внимание към хипотезата.

Няма данни, които да доказват ползите от използването на витамин К за профилактика или лечение. Консумацията на витамин К с храната обикновено е достатъчна„, посочи той.Копирано от standartnews.com

Прегледана: 6476

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече