Пламен Бобоков призна, че е лобирал редовно за кадри в МС и Президентството

- Advertisement -

Бизнесмен Пламен Бобоков, който е с повдигнати от прокуратурата серия обвинения, заяви пред бТВ, че съжалява за това, че дал кодовете на телефоните си на разследващите и категорично призна за скандалните есемеси, които си е писал със секретаря на президента Пламен Узунов.

Да, абсолютно потвърждавам. Не виждам нищо позорно в това, че общувам с държавната администрация, допълни Бобоков. Той нападна и прокуратурата и главния прокурор Иван Гешев, затова че разпространявали лъжи по негов адрес, брутално втълпявайки инсинуации.

За решението на ВАС не отговори, а зададе въпрос какво се случва и отново се върна към темата за кораба Бадр. Той заяви, че с Узунов били „нормални приятели“, а не семейни.

Граждански дълг е , ако имаш възможност винаги да оказваш съдействие на стойностни хора, да бъдат забелязани. Това не е укоримо„, заяви Бобоков по повод лобирането за прокурор на Русе и за дипломатите и посланиците, които лъснаха от скандалните чатове.

„Препоръчваш хора, ако стават, ако не-не. Това минава през МС и президентската институция. Не виждам нищо укоримо. За случая с Ненов – изключителен патриот. Да, съден е, изтърпява си наказанията, да осъден е , но той има право на акт на милосърдие. За прокурора от Русе – не, не съм искал, единственото, което исках бе да му дадат възможност“, призна обвиняемия Бобоков.

На въпрос какви са отношенията му с друг обвиняем – Васил Божков, който завлече 700 млн. лв. от хазната и се укри в Дубай, русенския бизнесмен заяви, че са добри.

По-миналата година бяхме с Божков на яхта, посрещахме Джулай морнинг. Никога не сме имали общ бизнес, а общи кръгове на интереси, ходили сме 2-3 пъти за по една седмица на почивка„, призна Бобоков.

Изведнъж той се обясни в любов на жена си, която също се вижда на снимките и намекна, че някой я заливал с помия, без да влиза в подробности. Не пропусна обаче да похвали жената на Божков – Елена Динева, която била върховна домакиня.

Голямата ми битка е сега е брат ми да излезе. Не може да стои затворен като наркоман или наркопласьор и разни криминални типове, приключи Бобоков и не скри, че е помогнал на поне 30 души да станат милионери. Как обаче, това не стана ясно.Копирано от standartnews.com

Прегледана: 4172

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече