Радев от протеста: В следващите дни ще напишем историята, от която няма да се срамуваме

- Advertisement -

Протестът срещу българската мафия се превръща в кампания и няма сила, която да ни спре, стига да сме мъдри и непреклонни. Това каза президентът Румен Радев, който бе сред протестиращите в негова подкрепа, съобщи Actualno.com.

Трябва ясно да заявим нашите принципи. Няма да повторим грешките от 2013 година и да се делим на леви, десни, сини, червени, русофили, русофоби, американофили и американофоби, няма да се делим на българи и турци, както някои в своето безсилие се опитват отново да разиграват етническата карта, няма да го допуснем.

Имаме ясно кредо – свобода, законност, справедливост за всеки в България. Не сме тук, защото сме еднакви. Тук сме за да защитим свободата си, защото за да сме себе си първо трябва да сме свободни.  Тук сме за да кажем не на политическите репресии, не на прокурорския рекет, не на произвола, който погазва принципа за невинност. Не на популизма, който убива правото и правовата държава, не на прокурорското бездействие, на огромната корупция, която разбива България.

Тук сме, за да кажем не на страха, на който се опира мафията, завладяла властта. Тук сме, за да защитим българската природа и бъдещето на родината, която е наш дом, в който искат да се върнат милиони емигранти, прокудени от отчаяние. България е за всички тях, не е собственост на олигарсите, тя е за всички нас. Тук сме, за да поискаме честни избори и машинно гласуване, за да не може мафията да се самовъзпроизвежда. Благодаря ви, защото всички вие, хилядите свободни български граждани, показвате, че Европа не може повече да гледа на България със широко затворени очи.

В следващите дни мафията ще сее разкол, ще очерни лидерите на протеста, ще внушава, че сте платени. Платени ли сте? Ще организира бутафорни контрапротести и провокации. Трябва да е ясно – платените протести са там, където са автобусите. Искам да ви помоля за едно много важно нещо – не бъдете агресивни към нашите братя и сестри, които са в другия край. Те са там от принуда и страх, нека им помогнем, да се освободят от страха и принудата, убеден съм, че те ще го направят скоро.

Мафията ще ни плаши със статистиката от пандемията. Най-страшната пандемия е тази на корупцията и автокрацията. Нека всеки пази здравето на близките си и себе си.

В заключение нещо важно – днес на площада се решава бъдещето на България, не във Facebook, не на масата, а именно тук. С нашето присъствие днес, гласуваме за бъдещето на България. В следващите дни ще напишем историята, от която няма да се срамуваме, всички заедно. Мутри вън! Бог да пази България!“, заяви още Румен Радев.

Прегледана: 7697

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече