Чак сега СДВР ще проверява „имало ли е полицейско насилие на протестите“

- Advertisement -

Полицията е деполитизирана, уверяват от дирекцията

„Във връзка с разпространението на публикации, в които се изнасят данни за прилагане на физическа сила от страна на полицаи са назначени проверки. Те ще приключат в едномесечен срок. На виновните лица ще бъде потърсена дисциплинарна отговорност“. Бих апелирал да бъде дадено време да се намери обективната истина, каза на брифинг шефът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.

„Чухме версията на майката на задържания 29-годишен мъж. Неговият случай не е относим към публикувания клип под колоните на МС. Случаят е от 10 юни на Орлов мост. Лицето е задържано за грубо отношение към полицаи. Дадена му е възможност за оказване на медицинска помощ. Можел е и да се свърже с адвокат. Той е отказал да подпише декларация“, допълниха от СДВР.

Снимка: Lupa.bg

На брифинга стана ясно още, че на задържания му е повдигнато обвинение. „Тук сме за да видите гледната точка на органите на МВР“, добави той. От Столичната дирекция на вътрешните работи поясниха, че ескалация на напрежението е имало най-вече пред МС и при кръстовището на ул. „Оборище” и „Васил Левски”.

„Всички полицейски служители ежедневно се инструктират относно използването на физическа сила и помощни средства. Както виждате първата редица полицаи са с жълти жилетки, на които пише „антиконфликт”. Голяма част от тях са жени. Няма палки в ръцете на нито един полицай”, обясниха от СДВР.

Полицията е деполитизирана, уверяват от дирекцията. И поясниха, че тяхната задача е само и единствено да пазят обществения ред.

Прегледана: 4562

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече