ТАСС: Българската прокуратура си е присвоила функциите на съд

- Advertisement -

Политическите скандали следват един след друг, а сега в споровете се включи и прокуратурата, която както изглежда си е присвоила функциите на съд и още на етапа на следствието едва ли не произнася присъди, пише днес в репортаж от София кореспондентът на руската агенция ТАСС Игор Ленкин.

Много наблюдатели се останали с впечатлението, че ведомството играе заради публиката, като прави гръмки показни арести на политици и бизнесмени, продължава авторът.

Той отбелязва, че вероятно за първи път от години зад многолюдните протести не стоят основните политически сили на страната. 

Изглежда, че протестиращите не са представители на конкретни политичеси формации, а са просто обикновени граждани, които са уморени от обещания за по-добро бъдеще. Те искат да получат добре платена работа, прилична пенсия и искат социална справедливост, отбелязва авторът на материала.

Той цитира политолози, според които България е доста далеч от това, защото политиците много повече се вълнуват от собствените си амбиции, отколкото от интересите на хората.

Прегледана: 10504

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече