Малтретираното от майка си момиченце е добре, гледат го в приемно семейство

- Advertisement -

3-годишното момиченце от Перник, което е беше малтретирано от майка си се чувства добре и временно е настанено в приемно семейство. Това става ясно от публикация на зам.-министътът на труда и социалната политика Адриана Стоименова, която е посетила дома на приемните родители и е проверила какво е състоянието на детето, съобщава в. „Марица“.

По думите й момиченцето е спокойно и е много игриво, имало и осигурено легло и много играчки. Домът, в който е настанено, бил чист и уютен, а майката била с богат професионален опит и бързо успяла да установи връзка с битото дете.

Зам.-министърката Адриана Стоименова при посещението си подарила на хлапето плюшено прасенце Пепа, дрешки и лакомства.

Понякога възрастните забравяме колко лесно можем да разрушим нечий свят, особено на децата около нас. И все пак в очите на това дете, преживяло тежки мигове, има топлина. Срещата с него беше необикновена. Емоционална. Така подейства на всички ни този клип. Благодаря на хората, които изявиха желание да помогнат! Благодаря на социалните работници за незабавните действия!“, пише още в поста си Стоименова и добавя, че се надява, повече хора да бъдат отговорни родители.

На това 3-годишно момиченце пожелавам никога да не види кадрите от социалните мрежи и вярвам, че ще получи своето щастливо детство“, казва още Стоименова.

Прегледана: 13687

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече