Социалистите официално настояха Иван Гешев да даде отчет за дейността си

- Advertisement -

 БСП е входирала искане за изслушване на главния поркурор

ПГ „БСП за България“ внесе искане за изслушване на главния прокурор Иван Гешев в Народното събрание, обяви на пресконференция в парламента народният представител Антон Кутев. Той заяви, че от левицата последователно са „за“ оставката на Иван Гешев, съобщава Vesti.bg.

Кутев уточни, че в рамките на процедурата, главният прокурор ще трябва да представи доклад за това как се изпълняват законите от януари до юли тази година. По думите му този доклад да бъде внесен и разгледан в пленарна зала.

Целта на това искане за изслушване в зала на главния прокурор, който и да е той, има за цел да изясни, какви са правомощията на главния прокурор, посочи депутатът.

Според него доводите за това искане са очевидни и те са свързани с това, че се прекрачват границите на закона и се нарушава Конституцията на страната. Кутев бе категоричен, че се нарушава презумпцията за невинност, нарушава се свободата на кореспонденцията, както и разделението на властите.

Депутатът настоя, че това да бъде само началото на цяла поредица действия, които да поставят на публично обсъждане правомощията на прокуратурата.

Прегледана: 15634

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече