Руският патриарх Кирил „благослови“ игуменка да продаде S-класата си

- Advertisement -

Висшият духовник напомни на монашеството, че нямат право да имат лични возила

Патриарх Кирил благослови игуменка да продаде S-класата си. Патриархът на Москва и цяла Русия Кирил лично е издал нареждането. До това се стигна след публикации в руските медии за земните богатства на духовните лица. Те предизвикаха сериозен резонанс в руското общество, пише БГНЕС.

На езика на църковната администрация решението на патриарха звучи така: „Патриарх Кирил благослови игуменката на Покровския ставропигиален женски манастир Теофания (Мискина) да продаде намиращия се в нейно владение автомобил Mercedes Benz S-класа. Предстоятелят на Руската църква посочи, че даренията за манастира трябва да се използват за социални и благотворителни цели. Той също така припомни на монасите, че не бива да купуват луксозни автомобили, а тези, които са необходими за работата им, следва да са собственост на манастира, а не лични“.

Наблюдатели коментират, че по този начин патриархът потвърждава информацията, че собственик на автомобила е игуменката, а не манастирът, и че той е закупен не с лични средства, а с дарения.

Покровският манастир е един от най-посещаваните и богати манастири в руската столица. Там е разположен и петзвездният хотел „Покровская“, построен по програмата за хотели за поклонници в Москва, чиито цени обаче са непосилни за обикновените хора.

Прегледана: 19761

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече